steun ons

Friends & investors

Investeer in vernieuwing, lef en creativiteit

Sundaymorning@ekwc is uniek in de wereld
Sinds 1969 brengt het centrum op het hoogste niveau keramiek, beeldend kunstenaars, designers en architecten van over de hele wereld bijeen. De deelnemers wordt een aaneengesloten werkperiode van 12 weken aangeboden waarin focus, technische kennis en avontuur met klei centraal staan. Deze aanpak heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen als vruchtbare bouwsteen voor de carrières van vele kunstenaars.   

Sundaymorning@ekwc is wars van hiërarchie
Ervaren kunstenaars, jonge talenten en studenten werken schouder aan schouder bij Sundaymorning@ekwc en leren van elkaar. De afgelopen decennia ontving het instituut talenten en gerenommeerde kunstenaars als Tony Cragg, Anish Kapoor, Jose Maria Sicilia, Kimpei Nakamura, Jun Kaneko, Karin Arink, Thom Puckey en Tom Claassen.

Sundaymorning@ekwc zoekt naar de grenzen van keramiek
Deelnemers worden doorlopend gestimuleerd klei en het creatieve proces op hun eigen(wijze) manier te benaderen. Hierdoor ontstaat kennis en worden nieuwe vondsten gedaan. De opgedane kennis en innovaties deelt Sundaymorning@ekwc met makers, opleidingen en producenten wereldwijd.

  • Bent u liefhebber van schoonheid en kunst?
  • Houdt u van innovatie?
  • Gaat vrije kennisdeling u aan het hart?
  • Wilt u bijzondere mensen ontmoeten en de motor worden van een internationale topinstelling?

Investeer in Sundaymorning@ekwc!

De Friends & Investors nemen een bepalende plek in bij de bloei van Sundaymorning@ekwc: ze maken innovatie met keramiek mogelijk, ze zorgen ervoor dat kunstenaars en makers nieuwe wegen in kunnen slaan en helpen de positie van Sundaymorning@ekwc als toonaangevend instituut te versterken, nú en in de toekomst.

Bijdragen kan op verschillende manieren, van klein tot groot. Uw schenking is bovendien aftrekbaar van de belasting.

Belastingvoordeel

Omdat Sundaymorning@ekwc een ANBI-status heeft is de Geefwet van toepassing. De Geefwet maakt belastingvoordeel voor giften mogelijk: schenkingen mogen met 25% verhoogd worden tot een maximum van € 1.250,- per jaar. Deze voordelen voor belastingaftrek gelden voor zowel particulieren als bedrijven. Er is verschil tussen eenmalig doneren, of periodiek een donatie doen gedurende minimaal vijf jaar.

Eenmalige donatie
Stel u doneert eenmalig €2.500 aan Sundaymorning@ekwc, dan betaalt u netto €1.271,-.

Zie hier hoe de berekening in zijn werk gaat

Periodieke donatie
Stel u doneert periodiek € 15.000 aan Sundaymorning@ekwc, dan betaalt u netto € 6.591,-.

Zie hier hoe de berekening in zijn werk gaat

Waar kunt u aan bijdragen?

U kunt op verschillende manieren bijdragen aan de financiële kracht, continuïteit en groei van Sundaymorning@EKWC:

Werkperiode van een kunstenaar
Ondersteun een gehele werkperiode. Dit betekent dat u een deelnemer de mogelijkheid biedt om 12 weken onderzoek te doen, te experimenteren en te creëren. Mogelijk bent u geïnteresseerd in een speciaal onderwerp als innovatie, experiment, deelnemers uit een bepaald land, of een ander thema?

Investeer in technische innovatie
Het Fablab is de digitale werkplaats van het Sundaymorning@ekwc. Hier wordt met klei 3D-geprint, worden mallen gefreesd en er wordt geëxperimenteerd met nieuwe digitale toepassingen. Het Fablab is een belangrijk onderdeel voor de deelnemers, maar ook voor de ambitie van het instituut om voorop te kunnen blijven lopen in de ontwikkeling van keramiek. Hiervoor zijn een nieuwe frees, een nieuwe 3D-printer en nieuwe computers noodzakelijk. Een droom is daarnaast om ook een tweedehands robotarm te kunnen kopen. Met de arm kan veel groter en met meer bewegingsvrijheid worden geprint en kunnen nieuwe toepassingen al experimenterend worden ontwikkeld.

U bepaalt zelf
Draag bij aan een doel dat u zelf na aan het hart ligt.

Wat krijgt u terug voor uw investering?

Betrokken raken bij het EKWC betekent deelnemen aan een hechte gemeenschap van internationaal gerenommeerde kunstenaars en onontdekt talent. Door te geven kunnen vrienden van het EKWC hun leven verrijken met kunst, inspiratie en een interessant netwerk van kunstenaars en weldoeners.

In ruil voor uw vitale steun biedt Sundaymorning@ekwc u een aantal exclusieve mogelijkheden: zie hier voor het aanbod.

Vragen?

We beantwoorden ze graag! Neem contact met ons op voor meer informatie over de tegenprestaties en voor een berekening die op uw situatie van toepassing is via friendsinvestors@ekwc.nl.

Fondsen die ons steunen