Artist-in-residence

Sundaymorning@ekwc is een internationale artist-in-residence en centre-of-excellence voor keramiek. Al meer dan 50 jaar worden hier, van over de hele wereld, kunstenaars, designers en architecten ontvangen om te experimenteren met klei. Dit levert zowel bijzondere kunstwerken op, als technische innovaties. De resultaten zijn te zien in musea van New York tot Tokyo.

Bijzonder aan Sundaymorning@ekwc is de combinatie van faciliteiten van wereldklasse, de aanwezigheid van adviseurs met internationaal vooraanstaande technische kennis en de openheid om recepten, processen en innovaties vrij te delen. De missie is om het materiaal keramiek verder te ontwikkelen en de toepassing er van in kunst, design en architectuur te promoten.

Het centrum is gevestigd in de voormalige ververij en looierij van de Koninklijke Verenigde Leerfabriek in Oisterwijk. Een monumentaal gebouw dat destijds de grootste leerfabriek van Europa was. Een plek waar historie, inspiratie en maken al meer dan een eeuw samengaan.

Centre-of-excellence

Als centre of excellence moedigt Sundaymorning@ekwc zijn medewerkers en deelnemers aan onderzoek te doen op artistiek en technisch gebied. De verworven kennis en inzichten worden gedocumenteerd en internationaal verspreid via publicaties, tentoonstellingen, masterclasses, conferenties en bibliotheken.

 

nieuws

Kom een kijkje nemen bij sundaymorning@ekwc

Bezoekers zijn van harte welkom voor een rondleiding. Voor een kijkje achter de schermen van het creatieve proces. Een rondleiding duurt ongeveer 75 minuten. Elk kwartaal organiseren wij ook open studio middagen waar de kunstenaars aan bezoekers hun experimenten presenteren. Kom kijken, horen, voelen, ruiken en proeven wat wij doen!