Concert: Moments of Light

Vanaf half november staat de EKWC shop in het teken van keramiek en licht. Op vrijdag 12 november treedt het Oisterwijks Kamerkoor onder leiding van Peter van Aerts op met een concert over licht: Moments of Light. Na het optreden bent u van harte welkom in de shop om wat moois uit te zoeken voor de feestdagen. Het belooft een sfeervolle avond te worden! Entree voor het concert is 10,- euro, inclusief een drankje en een lichtgevende verrassing. 

Inloop vanaf 19.00 h, concert 19.30 h

Tickets >

EKWC soundlab

Prachtige concerten, meeslepende optredens en mysterieuze installaties met keramiek, muziek en geluid bij het Europees Keramisch Werkcentrum: dat is wat we met het Soundlab willen realiseren. Help ons de volgende (muzikale) stap te maken en loop met ons mee als een olifant door de porseleinkast: doneer aan het EKWC Soundlab!

Hoe klinkt rinkelend keramiek, wat gebeurt er als je borden tegen de muur gooit? En kan je daar muziek van maken? Componisten, geluidskunstenaars en muzikanten willen wij de mogelijkheid bieden met de klanken van keramiek aan de slag te gaan. Zodat je als bezoeker kunt genieten van bijzondere concerten bij het EKWC.

Wat is het Soundlab precies?
Het Soundlab wordt een ontmoetingsplek én platform. Het Soundlab zal bestaan uit een geluids- en keramiekstudio waar gewerkt kan worden en een concertzaal voor publieke optredens en uitvoeringen. En hier hebben we jouw hulp bij nodig!

Waar gaat mijn donatie heen?
Met jouw steun kunnen we meetapparatuur, synthesizers, microfoons en versterkers aanschaffen. Verder kunnen we met je bijdrage een van de ateliers akoestisch geschikt maken voor werken met geluid en zijn we in staat om een concertzaal met 40 stoelen te realiseren. Een plek waar we je de composities, liedjes, performances en installaties ten gehore kunnen brengen die in de studio zijn gecreëerd.

Waarom nu?
De vraag vanuit deelnemers om te kunnen werken met geluid nam de afgelopen jaren aanzienlijk toe. We hebben echter onvoldoende faciliteiten om aan die vraag te kunnen voldoen. Met de realisering van het Soundlab willen we geluid en muziek een vaste plek geven binnen het EKWC om zo de grenzen van muzikaal keramiek op te kunnen zoeken. 

Unieke tegenprestatie!
Tijdens deze crowdfunding kun je ook een werkperiode voor jezelf bemachtigen! Voor een donatie van € 15.000 ben je hier drie maanden welkom om te komen werken. Met alleen keramiek, of met keramiek en geluid, de keuze is aan jou. We hebben een studio voor je en je kunt hier 24 uur per dag werken. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Jorgen Karskens, jorgen@ekwc.nl.

ANBI
Als stichting hebben we een culturele ANBI-status. Dit betekent dat giften voor een groot gedeelte afgetrokken kunnen worden bij uw belastingaangifte.

Doneer
Help mee om het Soundlab mogelijk te maken, doneer!

 

Keramiekshop geopend

Bent u op zoek naar een authentieke Oisterwijks keramiekschaal met de kleuren van de bossen en vennen, een keramisch kunstwerk van bekende en onbekende kunstenaars die bij het EKWC gewerkt hebben, of een origineel kadootje van keramiek; loop binnen en laat u verwonderen door al het moois dat allemaal te koop is in deze winkel. Voor elk budget hebben wij prachtige werken te koop.

Loop gerust eens binnen en geniet van een lekkere kop koffie van koffiebranderij Rozema & Van Schijndel. De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 en zaterdagen van 10.00 tot 17.00.

Bezoek tijdens Covid-19

Wij zijn weer geopend voor publiek. U bent van harte welkom bij een van de rondleidingen. Koop uw tickets hier

 

Masterclasses

Sundaymorning@ekwc biedt professionals de mogelijkheid de beroepspraktijk te verdiepen door middel van masterclasses in gespecialiseerde onderwerpen. Kijk voor data en aanmelden>