Kijkdokter Kaartspel

Ontdek met de 13 kijkdokters uit het Kijkdokter Kaartspel hoe je je blik verruimt. Hoe je details ziet die anders verborgen blijven, onverwachte verbanden legt en hoe je daardoor tot nieuwe inzichten komt. Zélf kijken, zélf nadenken, je eigen fantasie gebruiken. Zie het grotere geheel!

 

Het Kijkdokter Kaartspel is voor jong en oud en kan in ieder museum meerdere malen gespeeld worden. Alleen, samen, met kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. Ook leuk voor een art-date, dokters en andere beroepsgroepen die iets van kunst willen opsteken maar niet weten waar te beginnen. Het Kijkdokter Kaartspel is voortgekomen uit het programma OGEN WIJD OPEN! Hierin oefenen kunstenaars met geneeskundestudenten om ruimer en met meer verbinding naar patiënten te kijken. Met rakere diagnoses tot gevolg.

Idee: Hans Aarsman, Let Geerling, Jan Keunen, Roy Villevoye
Uitwerking en redactie: Let Geerling, Bert Steevensz, Ranti Tjan
Tekeningen: Jan Rothuizen
Ontwerp: Trapped in Suburbia, Amsterdam
Druk: Roem Speelkaarten, Deventer

© 2020 Radboudumc in samenwerking met Radboud Universiteit, EKWC en Vereniging Rembrandt

Prijs € 9,50 | gratis verzending binnen Nederland.
Boekhandel/Museumwinkelkorting: 50%, bij afname vanaf 20 stuks (gebruik in de winkelmand couponcode KIJKDOKTER50)

 

Bestel in de webshop >

 

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Aanmelden nieuwsbrief

We gebruiken uw gegevens alleen om de nieuwsbrief en uitnodigingen te sturen. De gegevens worden niet met derden gedeeld. U kunt zich op elk gewenst moment uitschrijven.

Eerdere nieuwsbrieven bekijken.

Participants Page Options

a:7:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:9:”post_type”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:11:”participant”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:8:”seamless”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:0:””;}

Library Page Options

a:7:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:9:”post_type”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:7:”library”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:8:”seamless”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;a:0:{}s:11:”description”;s:0:””;}

Aanmelden werkperiode

Sundaymorning@ekwc nodigt kunstenaars, ontwerpers en architecten uit om een aanvraag te doen voor een werkperiode in 2022.

Een werkperiode bij Sundaymorning@ekwc biedt creatieve professionals wereldwijd de kans om de mogelijkheden van keramiek te verkennen en hun kennis van de technieken en materialen uit te breiden. Niet alleen kun je gedurende twaalf weken gebruik maken van alle faciliteiten van het centrum, ook zal de technische staf beschikbaar zijn voor de begeleiding tijdens de werkperiode en bevind je je in het gezelschap van een divers gezelschap deelnemers.

 

Test case XXI afgelast

(photo: Work in process by Célestine Peuchot)

 

Test Case XXI afgelast wegens Corona virus

Omwille van de veiligheid geven we gehoor aan de openbare oproep tot sociale onthouding en wordt Test Case XXI (15 maart) afgelast.

 

Viermaal per jaar organiseert Sundaymorning@ekwc een Test Case. Test Cases bieden de mogelijkheid de deelnemers in hun studio’s te bezoeken tijdens het werkproces, of de resultaten van de werkperiode te bezichtigen. Er is weer veel te zien tijdens de Test Case XXI.  Zo toont Tim Breukers (NL) een handgebouwde jacuzzi, geeft Channa Boon (NL) in samenwerking met componist Kate Moore (AUS) een performance, confronteert Nika Fontaine (CA) zijn angsten in duistere sculpturen, laat theatermaker Miguel Guevarra Parra (ES) zijn eerste kennismaking met keramiek zien, en speelt Chris Rijk (NL) met Reviaanse high en low art in de klassieke vaasvorm.

De Test Case wordt om 14.00 geopend met een woord door Bart Hofstede, cultureel attaché van de Nederlandse ambassade te Beijing.

Deelnemers:
Alphons ter Avest (NL), Channa Boon (NL), Tim Breukers (NL), Gerbrand Burger (NL), Isabel Cordeiro (NL), Koen Dudink (NL), Nika Fontaine (CA), Liza Houben (NL), Klara Kayser (DE), Dirk van Lieshout (NL), Simone Mack (DE), Christopher Matthews (UK), Tilmann Meyer-Faje (DE), Roxanne Nesbitt (CA), Miguel Guevarra Parra (ES), Anja Petersen (DK), Célestine Peuchot (FR), Michiel Pijpe (NL), Marjo Postma (NL), Elsa Rambaud (FR), Chris Rijk (NL), Adele Vivet (FR).

Tijd: 14.00 – 16.00 uur (deur open om 13.30 uur). Toegang is vrij.

Na het bezoeken van de ateliers kunt u om 16.00 uur deelnemen aan een algemene rondleiding. Deze rondleiding duurt 75 minuten, de kosten zijn 14,50 pp.  inclusief een kopje koffie of thee. Tickets voor deze rondleiding kunt u hier bestellen.