faciliteiten

Naast de geavanceerde technische voorzieningen zoals de ovens en cad/cam-apparatuur, kunnen de deelnemers profiteren van ruime studio’s, een uitgebreide bibliotheek, individuele gastenverblijven en een grote gemeenschappelijke keuken.

Sundaymorning@ekwc biedt kunstenaars, ontwerpers en architecten een uitstekend geoutilleerd centrum waar alles draait om het realiseren van hun ideeën.

De ovens

De ovens van Sundaymorning@ekwc zijn op maat gemaakt door Blaauw Products, een bedrijf dat al meer dan dertig jaar ovens bouwt.

De meeste ovens zijn gasgestookt, de grootste met een volume van 6000 liter. Computergestuurde controlesystemen zorgen voor een zorgvuldig geprogrammeerd stookproces.

De werkplaatsen

Sundaymorning@ekwc heeft een aantal goed geoutilleerde werkplaatsen voor gips, glazuur, een metaal- en houtwerkplaats.

Deelnemers worden door specialisten begeleid bij het uitvoeren van hun plannen.

fablab

Het FabLab is de digitale werkplaats van Sundaymorning@ekwc en heeft zijn oorsprong in de mallenwerkplaats. Het FabLab is open voor iedereen die een idee heeft om een 3D-object te maken.

Wie meer wil weten over 3D-tekenen, scannen, bewerken en printen, kunnen we faciliteren, adviseren en assisteren. We bieden volop ruimte om te werken en te experimenteren met onze machines.

Bibliotheek

De bibliotheek van sundaymorning@ekwc bestaat uit een grote collectie (inter)nationale boeken en groeit nog steeds. Ze bevat boeken over keramiek, waaronder recepturen en technische handleidingen. Maar ook over kunstgeschiedenis, tentoonstellingen, kunstcollecties en wereldwijde artist-in-residence adressen. Ook zijn er monografieën van een groot aantal kunstenaars, waaronder de vele publicaties van eerdere deelnemers.

Een deel van de collectie bestaat uit boeken in gelimiteerde oplage die men zelden ergens anders tegenkomt. Daarnaast zijn er tijdschriften over kunst en keramiek beschikbaar.

De bieb is voor deelnemers doorlopend te bezoeken ter inspiratie en informatie.