Diensten

Sundaymorning@ekwc zet haar kennis en faciliteiten ook graag in om kunstenaars, ontwerpers, architecten, opdrachtgevers en bedrijven te helpen hun ideeën op projectbasis te realiseren. Wij bieden hen op maat mogelijkheden aan om bijvoorbeeld een werk te maken voor een tentoonstelling, om 3D-prints te maken, prototypes te ontwikkelen, of aan innovatie te werken.

De werkwijze voor onze diensten is hetzelfde als bij de residency: Sundaymorning@ekwc biedt u de faciliteiten en kennis, u bent zelf verantwoordelijk voor de uitvoering.

Masterclasses en cursussen

Sundaymorning@ekwc biedt professionals de mogelijkheid hun beroepspraktijk te verdiepen door masterclasses over gespecialiseerde onderwerpen als mallen maken, glazuur, ovens stoken of 3D-printen.

We geven een aantal keer per jaar masterclasses ter plekke in Oisterwijk en er is de mogelijkheid online masterclasses te volgen op uw eigen tempo. Zie hier voor het aanbod van masterclasses >

technisch advies

Wij geven technisch advies op alle vlakken van het keramisch proces. Van mallen maken, materiaalgebruik, tot aan stoken en installatie. Bent u bezig met een ontwerp voor een werk in de openbare ruimte, bent u op zoek naar een specifieke kleur glazuur, of vraagt u zich af of u beter iets kunt 3D-printen dan met de hand maken?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Mail naar jorgen@ekwc.nl

3d printen en frezen

Het FabLab is de digitale werkplaats van Sundaymorning@ekwc. De werkplaats is open voor iedereen die een idee heeft om een 3D-object te maken. Van moedermallen voor keramiek, tot maquettes en product-prototypes. Wie meer wil weten over 3D-tekenen, scannen, bewerken en printen, kunnen we faciliteren, adviseren en assisteren. We bieden volop ruimte om te werken en te experimenteren met onze machines.

Aanwezig zijn meerdere 3D-printers,  een freesmachine, een styrofoam-snijder, een 3D-scanner en de benodigde software. De printers kunnen zowel in plastic als in keramiek printen.
Bekijk de video van ElasticBrand over het maakproces van AudioWear, hier bij Sundaymorning@ekwc

ovens

De ovens van Sundaymorning@ekwc zijn op maat gemaakt door Blaauw Products, een bedrijf dat al meer dan dertig jaar ovens bouwt. De meeste ovens zijn gasgestookt, de grootste met een volume van 6000 liter.

Computergestuurde controlesystemen zorgen voor een zorgvuldig geprogrammeerd stookproces. Het opbouwen en stoken worden begeleid door onze technisch adviseurs. Neem contact met ons op voor het stoken van uw object(en).

prototyping

Voordat u uw (keramische) object in productie wilt nemen is een goed prototype van essentieel belang. Niet alleen om de technische details en vorm optimaal te krijgen, maar ook om toekomstige klanten, of een opdrachtgever te kunnen laten zien wat uw werk zo goed maakt.

Wij hebben alle materialen en kennis in huis om u verder te helpen in de ontwikkeling van uw prototype. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

creative sabbatical

Wilt u de creativiteit en innovatie binnen uw bedrijf een frisse impuls geven en uw kennis op het gebied van keramiek verdiepen? Binnen Sundaymorning@ekwc bent u van harte welkom voor het zelf ontwikkelen van prototypes, het vinden van creatieve oplossingen, of het opzoeken van de grenzen van het materiaal keramiek.

U kunt uw lead designer, of onderzoeksafdeling bij ons de ruimte bieden om langere tijd geconcentreerd aan nieuwe ideeën te werken. U bepaalt de lengte van de periode en u krijgt een eigen studio en appartement tot uw beschikking zodat focus gegarandeerd is. Een periode even helemaal weg van de laptop, met de vingers in de klei.

combined residency

Vindt u het idee van de Creative Sabbatical aantrekkelijk, maar is het gezien uw bedrijfsproces niet mogelijk om uw personeel voor een langere periode aaneengesloten bij ons onderzoek te laten doen? Dan is de Combined Residency een mooie oplossing: een kunstenaar, of vormgever van uw keuze werkt aaneengesloten bij ons en u komt op gezette tijden langs om met hem/haar de voortgang en de koers van het te ontwikkelen project te bespreken.

U kunt zelf een kunstenaar of vormgever zoeken om mee samen te werken, of wij kunnen u daarbij helpen. Wij hebben een groot netwerk van interessante makers tot onze beschikking en we denken graag met u mee.